Integritetspolicy

Integritetspolicy

Vi värnar om din integritet och vi vet att dina personuppgifter är viktiga för dig, det är de även för oss och vi behandlar dem med största respekt och säkerhet. Här i LOPPIgruppens Integritetspolicy beskriver vi vilka personuppgifter vi samlar in, hur de behandlas, hur länge de sparas och mer om dina rättigheter till kontroll över behandlingen.

Personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter är LOPPIgruppen AB, du hittar våra kontaktuppgifter längst ner på denna sidan.

Dina rättigheter – kontroll över dina personuppgifter

I enlighet med GDPR, Dataskyddsförordningen, vill vi berätta för dig vilka rättigheter du som individ har för att kunna ha full kontroll över dina personuppgifter. Du har rätt till att:

– få information om dina personuppgifter
– få felaktiga personuppgifter rättade
– bli bortglömd, d.v.s. få dina personuppgifter raderade
– begära registerutdrag
– få dina personuppgifter flyttade genom dataportabiliteten om du har ett bloggkonto hos oss
– framföra klagomål till Datainspektionen som utövar tillsyn över hur vi som företag följer gällande lagstiftning.

Personuppgifter som vi behandlar

All behandling av dina personuppgifter på LOPPIgruppen behandlas med en rättslig grund vilket följer nedan. Då den rättsliga grunden för behandling är olika beroende på vilken tjänst på LOPPIgruppen du använder/besöker har vi delat upp dem i fyra områden: Medlemskap & bloggkonto, bloggläsare, besökare & prenumerant.

Medlemskap med bloggkonto

Detta samlas in: När du skapar en blogg hos oss anger du personuppgifter användarnamn, bloggnamn, lösenord och e-postadress i samband med att du godkänner våra användarvillkor. Vi registrerar även din IP-adress.

Så här behandlar vi det: Vi använder bara dina personuppgifter när vi behöver kommunicera med och hjälpa dig kring ditt bloggkonto hos oss. Vi lämnar inte ifrån oss dina personuppgifter till någon annan. Ditt lösenord behövs för att du ska kunna logga in på ditt bloggkonto och det ligger krypterat hos oss och det är bara du som vet vad du har för lösenord. Din IP-adress registreras i våra serverloggar men vi kan inte se att det är du. IP-adresser behöver vi av säkerhetsskäl logga för att kunna skydda vår teknik och upprätthålla din och andras säkerhet mot attacker och bedrägerier.

Vi behandlar även de uppgifter som du skickar in till oss när du antingen skickar ett mail eller kommunicerar med oss på Facebook och Instagram.

Så länge sparar vi dessa: Vi sparar bara dina personuppgifter så länge vi får för dig och så länge det är nödvändigt i upprätthållandet av ditt bloggkonto hos oss. Du kan när som helst begära att ditt bloggkonto tas bort eller begära dataportabilitet. För vår support sparar vi endast dina uppgifter så länge de är nödvändiga för att vi ska kunna hjälpa dig med ditt ärende hos oss.

Rätten att bli glömd, rättelse & dataportabilitet: Vill du få felaktiga personuppgifter rättade kontaktar du oss och beskriver ditt ärende samt vilka uppgifter du vill få rättade. Vill du bli bortglömd begär du att ditt bloggkonto ska raderas genom att maila oss från den mailadress du är registrerad med på ditt bloggkonto så vi kan säkerställa att det är du som mailar oss.

Vill du utnyttja dataportabiliteten begär du att få en exportfil på din blogg, maila oss på personuppgifter@loppi.se så hjälper vi dig med ditt ärende. Observera dock att du inte kan få tillbaka din blogg eller ditt innehåll om du raderar den. Innehållet från din blogg raderas då från våra servrar direkt. Då Google och andra sökmotorer har indexerat ditt publicerade innehåll dröjer det tills att en ny indexering av innehållet i sökmotorerna görs innan ditt innehåll från bloggen tas bort i sökmotorernas resultat, men det är fortfarande raderat och går ej att nå på vår plattform.

Rättslig grund till behandling av personuppgifter: samtycke genom användarvillkor.

* * *

Bloggläsare

Detta samlas in: När du skriver en kommentar på en blogg på våra plattformar anger du personuppgifter som namn eller ev. alias, ev. blogglänk och e-postadress. Bloggen registrerar även din IP-adress.

Så här behandlar vi dessa: LOPPIgruppen använder bara dina personuppgifter om vi skulle behöva komma i kontakt med dig. Vi lämnar inte ifrån oss dina personuppgifter till någon annan. Din IP-adress registreras i våra serverloggar men vi kan inte se att det är du. IP-adresser behöver vi av säkerhetsskäl logga för att kunna skydda vår teknik och din säkerhet mot attacker och bedrägerier.

Så länge sparar vi dessa: Dina lämnade personuppgifter sparas tills att den blogg du valt att kommentera på tas bort/raderas eller tills du vill att de ska tas bort.

Rätten att bli glömd, rättelse & dataportabilitet: Du kan begära att dina lämnade personuppgifter tas bort genom att kontakta den blogg du lämnat dessa på. Om du upplever problem vid kontakt med en blogg på LOPPIgruppens plattformar kan du kontakta oss på personuppgifter@loppi.se så hjälper vi dig. Beskriv då ditt ärende och skicka med länk till den blogg du vill att dina uppgifter raderas från. För att kunna hjälpa dig behöver vi din mailadress.

Rättslig grund till behandling av personuppgifter: intresseavvägning.

* * *

Besökare

Detta samlas in: När du surfar runt på LOPPIgruppens sajter och bloggar utan att lämna ifrån dig information genom kommentarer, tävlingar eller ett eget bloggkonto samlar vi enbart in personuppgifter som din IP-adress och ort. Dessa personuppgifter kan inte kopplas fysiskt till dig men är nödvändiga för oss att behandla. När du deltar i en enkät eller tävling samlar vi personuppgifter som namn, mailadress, ev. adress och telefonnummer, din IP-adress loggas i våra servrar

Deltar du i tävlingar, enkäter, ställer frågor till våra experter eller kommenterar på våra webbplatser samlar vi in information som din IP-adress, mailadress, namn och ev. andra uppgifter som du ger ifrån dig till oss som din bostadsadress och telefonnummer.

Så här behandlar vi dessa: Din IP-adress registreras i våra serverloggar men vi kan inte se att det är du. IP-adresser behöver vi av säkerhetsskäl logga för att kunna skydda vår teknik mot attacker och bedrägerier. Din IP-adress används också för att styra våra annonser så du inte får upp samma annons om och om igen, eller en stor helsideannons som täcker skärmen flera gånger på raken. Läs mer i vår cookiepolicy. De personuppgifter du lämnar vid deltagande i enkät eller tävling behandlar vi för att kunna komma i kontakt med dig eller skicka ut en ev. vinst i samband med tävling. Om du lämnar en kommentar på våra artiklar samlar vi in IP-adress, namn och mailadress samt de uppgifter du ger oss.

När du har tävlat, deltagit i enkät, kommenterat eller ställt frågor till våra experter sparar vi bara dina uppgifter så länge det är nödvändigt för behandlingen av det ändamålet.

Så länge sparar vi dessa: Vi sparar enbart dessa personuppgifter så länge dessa behövs, i enlighet med den information du fick varvid du deltog i tävlingen eller enkäten eller tills vi inte behöver ha den kvar för behandling till ändamålet att t.ex. skicka ut en vinst till dig. Din IP-adress sparas i våra serverloggar av säkerhetsskäl.

Rätten att bli glömd, rättelse & dataportabilitet: Du kan av säkerhetsskäl inte få din IP-adress raderad från våra system, vi måste spara den ur rättslig synpunkt. Har du frågor kring detta kan du kontakta oss på personuppgifter@loppi.se så hjälper vi dig. Beskriv då ditt ärende så utförligt du kan.

Rättslig grund till behandling av personuppgifter: intresseavvägning.

* * *

Prenumerant

Detta samlas in: När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev ger du oss dina personuppgifter som för- och ev. efternamn samt din mejladress. Skedde registreringen av nyhetsbrev i samband med registrering för en LOPPIpåse har du även angivit din adress, telefonnummer och ev. dina barns födelseår.

Så här behandlar vi dessa: Vi behandlar enbart dessa personuppgifter när vi skickar ut nyhetsbrev till dig från oss och ibland även från våra kunder. Nyhetsbreven innehåller erbjudanden, artiklar, bloggpuffar, tävlingar och annat spännande innehåll samt annonser från våra kunder. Du kan också få direktmarknadsföring från våra kunder men vi säljer aldrig dina personuppgifter vidare. Det är bara vi som har tillgång till dina personuppgifter så länge du tillåter oss att ha dem.

Så länge sparar vi dessa: Vi sparar bara dina personuppgifter så länge vi får för dig. Du kan när som helst avsluta din prenumeration av vårt nyhetsbrev och återkalla ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter. Dock sparas din mailadress i vår spärrlista mot framtida nyhetsbrev.

Rätten att bli glömd, rättelse & dataportabilitet: Vill du återkalla ditt samtycke och sluta prenumerera på LOPPIs nyhetsbrev gör du det genom att klicka på länken hantera utskick i det senaste nyhetsbrevet du får från oss. Vill du begära rättelse eller få information om vilka personuppgifter vi behandlar på dig i vårt nyhetsbrev kan du skicka ett mail till oss på personuppgifter@loppi.se från den mailadress du vill få rättelse på eller om du vill ha hjälp att bli borttagen med den så tar vi bort dina uppgifter hos oss.

Rättslig grund till behandling av personuppgifter: samtycke.

* * *

Prenumerant Vi med barn & ”gravid vecka för vecka”

Detta samlas in: När du registrerar dig för vårt brev ”gravid vecka för vecka” på Vimedbarn.se ger du oss dina personuppgifter som ditt beräknade datum för förlossning eller den första dagen i din senaste menstruation samt din mailadress.

Så här behandlar vi dessa: Vi behandlar enbart dessa personuppgifter när vi skickar ut brevet ”gravid vecka för vecka” till dig från oss. Breven innehåller fakta, tips och råd kring din graviditet, förlossning och den kommande tiden med din bebis. Breven innehåller även erbjudanden och annonser från våra kunder med produkter eller tjänster som kan vara intressanta för dig som gravid. Det är bara vi som har tillgång till dina personuppgifter så länge du tillåter oss att ha dem.

Så länge sparar vi dessa: Vi sparar bara dina personuppgifter så länge vi får för dig. Du kan när som helst avsluta din prenumeration av vårt gravidbrev och återkalla ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter.

Rätten att bli glömd, rättelse & dataportabilitet: Vill du återkalla ditt samtycke, ändra personuppgifter i det eller göra invändning mot intresseavvägning som kan vara den rättsliga grunden till behandling av dina personuppgifter i våra nyhetsbrev gör du det genom att klicka på länken hantera utskick i det senaste nyhetsbrevet du får från oss. Eller maila oss på personuppgifter@loppi.se från den mailadress du vill bli borttagen med så tar vi bort dina uppgifter hos oss.

Ett nyhetsbrev från Vi med barn kan också skickas till dig som har skapat en blogg, deltagit i tävling, ställt frågor till experter eller på annat sätt lämnat din mailadress till Vimedbarn.se innan 25 maj 2018. Dessa nyhetsbrev har skickats till dig genom intresseavvägning och du har alltid haft möjlighet att hantera och avsluta behandlingen av din mailadress.

Laglig grund till behandling av personuppgifter: intresseavvägning.

* * *

Kontakta oss gärna

Har du frågor som rör dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på personuppgifter@loppi.se, du kan också gå in på loppigruppen.se/gdpr och läsa mer om hur vi arbetar i enlighet med gällande lag, GDPR, Dataskyddsförordningen, och dina rättigheter.

LOPPIgruppen AB
Eriksbergsgatan 10
11430 Stockholm
Org.nr 556782-0369