Julia Mjörnstedt Karlsten

Julia Mjörnstedt Karlsten är född 1985 och bor i Göteborg med sin man journalisten Emanuel Karlsten och deras två barn Billie, född 2013, och Frank, född 2017. Hennes flöden fylls av lekfulla bilder på barnen, vardagsbetraktelser och texter om livet som mamma.
Julia grundade 2010 organisationen Ung Cancer och var den som myntade uttrycket ”Fuck Cancer” i Sverige med de populära armbanden. Förutom blogg och Instagram arbetar Julia som PR-konsult och är även krönikör i GT.

Julia har fått pris av kungen, blivit utsedd till svensk hjälte och 2016 utsågs Julia till ”Årets Inspirations-mama” av tidningen Mama.

För mer information om Julia besök hennes profil här >>

Tidigare samarbeten:

Lindex, Micki, Babyshop

 

View this post on Instagram

Med lite andra jobbförhållanden och arbetstider den här hösten så är det nu jag som ska lämna på förskolan två morgnar i veckan. Tidigare har jag bara hämtat, vilket passar mig ENORMT mycket bättre av flera anledningar. 1. Jag hatar morgnar 2. Jag hatar avsked 3. Jag är ca sämst på att hantera morgonstress. Men imorse skulle det alltså ske. Jag hade förberett mig väl. Lagt fram kläder till både mig och barnen, satt batteriet till elcykeln på laddning, satt alarmet och förberett frukost. Så blev det morgon. Frank vaknar krasslig och Emanuel får vara hemma. Billie vill absolut inte gå om inte Frank ska gå men då jag visste att de skulle fira hennes födelsedag idag spenderade jag goda 20 minuter med att förklara och övertala. Sen vara alla kläder fel, mjölken slut och brödet äckligt. Varken håret eller tänderna ville borstas och mitt tålamod pyste ur mig som luften i en trasig ballong. När vi väl kom ner var det ca 10 grader kallare än jag trott och cykelvagnen stod ca 5 meter längre in i garaget än jag trott. Fram med allt, på med hjälmar, koppla på cykeln, spänna fast Billie, i med batteriet. Stendött. Att cykla upp med en 30 kilos elcykel utan el med en cykelvagn bakom för Göteborgs brantaste backe var inget alternativ. Spänna loss, packa in i garaget igen och in i bilen. Småjogga in på förskolan, av med ytterkläderna. Bara för att upptäcka att alla barnen i hennes grupp är ute. På med tre tjocktröjor (”mamma jag kan inte böja armarna”), ut på gården och fint förklara för fröknarna att jag glömt vantarna. Igen. Så alla ni andra som kämpar idag, oroa er inte. Dagens Sämsta Mamma den 24 september 2018 – det priset gick till mig 🤦🏻‍♀️💆🏻‍♀️

A post shared by Julia Mjörnstedt Karlsten (@juliamjornstedt) on