Influencer Marketing

Influencer Marketing

Influencer Marketing växer rejält som marknadsföringsdisciplin både i Sverige och internationellt. LOPPIgruppen har genomfört tusentals kampanjer och har omfattande erfarenhet inom området. Vi delar självklart med oss av vår kunskap för att du som kund ska få bästa möjliga resultat.

Alla våra influencer marketingsamarbeten utgår alltid från nedan checklista:

  • analys och matchning av vem/vilka influencer passar bäst för din kampanj/aktivering
  • utformning av brief och kampanjplan – hur leverera bäst på dina mål
  • genomförande och publiceringar – tidsplan, kreativitet och kvalitet
  • uppföljning och rapportering – resultat och rekommendationer framåt.

 

 

Vad är Influencer Marketing?

 

Influencer Marketing är köpt media där en annonsör marknadsför sig med hjälp av en influencer. Här hittar du våra influencers.

 

Definition av en influencer

 

En person som själv är avsändare av sina kanaler och har en följarskara som är större än bara “vänner” och som påverkar och engagerar sina följare över tid.

Alla influencersamarbeten ska tydligt annonsmärkas enligt gängse praxis och regelverk. LOPPIgruppen är medlemmar i IAB:s Task Force Influencer Marketing har medverkat vid framtagningen av ”Handbok för Influencer Marketing”.

 

Produkter Influencer Marketing

 

Influencersamarbete

En eller flera influencer/s producerar och sprider ditt varumärke/budskap/kampanj på blogg, Instagram, Insta Story, YouTube eller annan kanal där hen/dem är aktiv/a. Det kan handla om ett enstaka inlägg eller flera under längre tid. Olika kanaler passar olika bra för olika typer av kommunikationsmål.

LOPPIgruppen har unik målgruppskunskap sammanställer löpande samtliga resultat för att ge dig som kund råd & rekommendationer för hur du bäst uppfyller dina kampanjmål – en eller flera influencers, insta story eller blogg eller en kombination? Fråga oss så delar vi med oss av vår kunskap.

Se exempel på case här.

 

 

Influencerpaket – ”mikro” eller ”medium”

Vi har färdiga paket med hundratals kvalitetssäkrade och proffsiga mikro- och mediuminfluencers – i Sverige och i Norden. Spara tid och pengar genom att göra din bredare aktivering via oss. Vi hjälper dig med smidig och effektiv kampanjhantering med alltifrån upplägg/koncept, brief, kvalitestkontroll och utskick av produkter till uppföljning och återrapportering.

 

Ambassadörskap

En trovärdig och relevant influencer kan bidra till att bygga en långsiktig relation och skapa en djupare förståelse och preferens för ditt varumärke/produkt eller tjänst via hens kanaler och följarskap. Vi hjälper dig med matchning, upplägg och plan för större eller mindre ambassadörskap med influencers.

Se exempel på case här. 

 

Medverkan

Influencers kan medverka i reklamfilm eller annat material som du sedan publicerar och använder i dina egna kanaler eller för köpt spridning. I upplägget ingår arbetstid för förberedelser och/eller produktion, men ej spridning i influencerns egna kanaler.

 

 

Best Practice Influencer Marketing

 

  • Rätt matchning av influencer
  • Tydlig och väl genomarbetad brief
  • Lita på att influencern är den som bäst känner sitt följarskap = skapa engagemang
  • Gärna flera posts/inlägg hos en influencer
  • Gärna ett fysiskt uppstartsmöte
  • Realistisk tidsplan med tydliga tidpunkter för korr, godkännande och publicering.

Vill du veta mer eller hur vi kan hjälpa dig?