Content & koncept

Content & koncept

LOPPIgruppen hjälper dig som kund med att skapa innehåll och koncept för spridning i dina, våra eller andras kanaler – eller en kombination av dem alla. Vi producerar alltifrån enstaka nativeartiklar och SoMe-filmer till omfattande branded content kampanjer, större events och ambassadörsprogram – alltid med fokus på mål, kvalitet och resultat. Vi har genom årens lopp arbetat upp ett förträffligt nätverk med spjutspetsar inom film och rörligt, foto, podd, styling och grafisk design som i kombination med vår unika målgruppskunskap, projektledning och engagemang gör att vi kan sätta samman det bästa teamet och skapa för just dig, läs mer om hur vi jobbar och om vårt resultatindex här.

 

Vad är Native advertising?

 

Annonsering som följer samma beteende som resterande innehåll och är utformat som en naturlig del av plattformen och dess redaktionella innehåll. Native advertising är en del av det bredare begreppet content marketing, som avgränsas av att native advertising alltid är köpt utrymme.

 

Produkter inom content & koncept 

 

Contentsida

Samla relevant innehåll för målgruppen under en contentsida som vi ”hostar” på en eller flera av våra plattformar. LOPPIgruppens contentteam producerar innehåll på engagerande teman och även här kan influencers med fördel kopplas på för ytterligare spridning genom influencer marketing. Text, bild och rörligt content – vi skapar en levande nischsajt för just ditt varumärke som levererar spridning, SEO-kraft och grymt innehåll att integrera i er övriga marknadsmix.
Se exempel här ››

 

Nativeartiklar

Berätta för målgruppen hur din tjänst/produkt kan hjälpa dem när de söker information istället för att störa dem med en annons när de vill ta del av något annat? Nativeannonsering har blivit en populär metod i kölvattnen av ad-blockers och reklamtrötthet. Olika verktyg passar olika syften. Vårt contentteam skapar intressant och relevant nativeinnehåll utifrån dina mål. En väl utformad nativeartikel kan leva under lång tid och bidra både till ny kunskap, SEO-kraft och konvertering.
Se exempel här ››

 

Native- & SoMe-filmer

Rörligt nativeinnehåll uppskattas av målgruppen. Rörligt som kommunikationsform tar över mer och mer eftersom det skapar engagemang, är enkelt att ta till eftersom hjärnan behöver anstränga sig mindre jämfört med att läsa en text. Att skapa bra rörligt innehåll ställer andra krav på produktion. LOPPIs contentteam har lång erfarenhet och jobbar både med korta SoMe-filmer för spridning i sociala medier till mer omfattande filmproduktioner.

 

Events

Bjud in målgruppen eller ett mindre antal influencers till ett intimt lanseringsevent eller slå på stora trumman och låt LOPPIgruppen ta hand om din stora röda-mattan invigning. Vi har producerat hundratals events genom åren och kan hantverket att skapa ett inspirerande, härligt och professionellt möte för målgruppen. Ett event kan antingen vara en del av en större aktivering över tid eller en enskild aktivering.

 

Konceptfotograferingar

En bild säger mer än tusen ord och betydelsen av fina bilder blir allt större ju mer sociala medier tar över vår mediekonsumtion. Vi hjälper dig med mindre eller större konceptfotograferingar för kampanjer eller för sociala medier.
Se exempel här ››

 

Test/recension

Vill du få din produkt/tjänst testad och recenserad? Vi gör regelbundet tester och recensioner där målgruppen får tycka till om olika produkter. Kontakta oss här om du vill veta mer. 

Best Practice content & koncept

 

Klargör målet
Skapa engagemang och väcka målgruppens intresse behöver ske innan du kan skapa call-to-action och konvertering. Gör saker i rätt ordning och ha en realistisk förväntan.

Tänk ”utifrån-och-in” – vad vill målgruppen veta?
Många blir ivriga och tänker ”detta vill vi nå ut med” och glömmer att ta på sig ”målgruppens skor”.

Vilka problem kan vi lösa för målgruppen?
LOPPIs contentteam experter på att paketera era budskap relevant, inspirerande och engagerande för målgruppen.

Fungerar alltid som kommunikationsgrepp
Humor, igenkänning, gör ditt budskap kort och koncist.

 

Vill du veta mer eller hur vi kan hjälpa dig?